Elinge Norregård 2

Ljungby 2 695 000 kr

Elinge Norregård 2, Ljungby

I utkanten av Hamneda by hittar vi denna fantastiska gård på 7,7 ha ! Vackert belägen och omgiven av öppen åkermark. Fastigheten gränsar till Lagan ån. Ett perfekt ställe för dig som letar efter ett boende med WOW- känsla där du kan kombinera djurhållning. När vi kör in på gårdsplanen möts vi av en välskött trädgård och en välkrattad paddock. Höger om gårdsplanen en större lada. Här finns goda förvaringsmöjligheter och djurstall med fyra boxar samt sadelkammare.
Rakt fram från gårdsplanen boningshuset. Huset har genomgått större renoveringar de senaste åren och ger en exklusiv herrgårdskänsla. Här är välvalda färg- och materialval med fina detaljer. Mycket av inredningen är platsbyggd och perfekt anpassad för huset. En fin kombination av äldre charm som möter storhuskänsla. Planlösningen är trevlig och gömmer små smarta lösningar. Här erbjuds sju rum, varav tre-fyra sovrum. På tomten finns även en gäststuga med indragen el.

I trakterna runt Hamneda bor du lugnt och naturskönt. Närmsta lågstadieskola finner du i Hamneda. Ytterligare barnomsorg och serviceutbud i Ljungby, cirka 15 minuter med bil.

Jakten är fri för köparen.

Kontakta mäklare för mer information och besiktningsprotokoll.

En fastighet ni inte vill missa. Välkomna att anmäla er till visningen!

Bostadsbyggnad

Antal rum 7
Boarea 130 kvm
Tomt Tomtarea 5000 m².

Byggnad

Ovan angiven boarean enligt säljaren.
Taxerad boarea 75 m2 boarea 15 m2.

Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Entréhall
När vi öppnar dörren och går in i hallen slås vi av hallens pampiga känsla. Ett stort vackert fönster utformat som ett valv pryder sin plats och skapar ett härligt ljusinsläpp. I taket hänger stora kristallkronor och på golvet ligger ett detaljrikt klinkersgolv. Välplanerat med avhängningsyta.

Badrum
Vänster om hallen, badrum. Ett stort badrum kombinerad tvättstuga Ljust och stilfullt inrett. Ett stort valv i badrummet delar av tvättstugan från badrummet. Inrett med dusch, handfat, WC, tvättmaskin och torktumlare.

Rakt fram från hallen, kök. Ett stort lantkök i exklusivt utförande. Praktiskt och välutrustat, bra arbetsyta och goda förvaringsmöjligheter samt skafferi. Köket är utrustat med en stor, rejäl spis, fläkt, diskmaskin, vattenkran med kolsyrepatron samt kyl och frys i fullhöjd. Plats för matbord.

Matsal
Från köket, valv in till matsalen. Ett stort rum med stora fönsterpartier ut mot naturen. Rummet är varmt och detaljrikt inrett. Ett vackert vitrinskåp är inbyggt i väggen. Här finns plats för ett större matsalsmöblemang. Mot den andra väggen finns en avlång elkamin. Ett mysigt inslag vid middagar och andra sociala tillställningar.

Allrum
Från köket och något till höger, valv in till allrum. Ett stort sällskapsrum i trivsam inredning. Ljust inrett med färgsatta detaljer, vilket skapar fina kontraster. Elkamin.

Sovrum
Rakt fram och höger om köket, genomgångsrum som idag används som sovrum. En platsbyggd sängstomme som fint smälter in i omgivningen.

Tidigare veranda.
Från sovrummet och även från allrummet når vi trappan upp till övre plan och en tidigare veranda. Idag inredd till ett mindre rum med stora vackra glaspartier. Ett perfekt ställe att avnjuta en bok.

Uppe på andra våningen möts vi av en mindre hall. Rakt fram ett mindre rum, även detta med ett stort, vackert fönster.

Sovrum
Från trappan och rakt fram, sovrum i bra storlek. Mycket detaljer och trivsam färgsättning. Platsbyggd sängstomme. I ena änden av rummet står ett fint, gammalt skåp. Öppnar vi skåpet blir vi överraskade över innehållet bakom.

Sovrum
Om vi tar höger om trappan och längst bort, ytterligare ett sovrum. Fina, inbyggda hyllplan och även här platsbyggd sängstomme. På ena gavelsidan står även här ett fint, gammalt skåp. Öppnar vi dörren möts vi av en walk in closet som sträcker sig ända fram till andra sovrummet. Rolig och praktisk klädförvaring.

Typ av byggnad 1 ½ plan
Byggnadsår 1909
Stomme Trä
Fasad Träpanel
Fönster Isolerglas, Kopplade 2-glas och enkla fönster
Bjälklag Trä
Tak Betongpannor och plåt
Grundläggning Källare, krypgrund och plintar
Uppvärmning Luft-luft värmepump och direktverkande el
Vatten & avlopp Enskilt vatten och avlopp

Ekonomi

Driftkostnad 43 319 kr/år och fördelas enligt följande:
 • Uppvärmning: 32 895 kr
 • Vatten/avlopp: 1 275 kr
 • Försäkring: 7 085 kr
 • Renhållning: 2 064 kr

Energideklaration

Utförd Utförd
Datum 2022-06-08
Energikonsumtion 73 kWh/m2 år.
Energiklass E

Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980

Area 300 kvm. Beskaffenhet: Normalt.

Ekonomi

Pris 2 695 000 kr
Summa inteckningar 1 539 000 kr


Taxeringsvärde:

 • Småhusmark på lantbruk: 294 000 kr
 • Småhusbyggnad på lantbruk: 681 000 kr
 • Betesmark: 60 000 kr
 • Åkermark: 233 000 kr
 • Ekonomibyggnad: 119 000 kr
 • Servitut, planbestämmelser m.m.

  Planbestämmelser Fornlämning (1 st)
  Gemensamhetsanläggningar Gemensamhetsanläggning: Ljungby Elinge GA:1 ändamål: Vägar

  Areal

  Typ Jordbruk
  Taxerad areal
  • Åker: 4 ha
  • Bete: 3 ha
  • Totalt: 7 ha

  Mark

 • Betesmark: Areal: 3 ha. Brukningsvärde: 30 % lägre avkastn och kvalitet än normalt i omr.
 • Åkermark: Areal: 4 ha. Brukningsvärde: Normalt. Dränering: Tillfredsställande/Självdränerad.
 • Övrigt

  Vid köp av en gård i kronobergslän krävs förvärvstillstånd-kostnad köpare 4 600kr

  Fastigheten säljs med friskrivningsklausul

  Bilder

  Karta