FÖRSTA KONTAKT

Att sälja sin bostad är den största affären i livet. Det är mycket att tänka på och du kommer att behöva många goda råd från en erfaren mäklare. När du funderar på eller har bestämt dig för att sälja, så kontaktar du oss för en kostnadsfri värdering. Vi avtalar tid för ett möte och pratar igenom ditt beslut.

VÄRDERING OCH PLANERING

När det är dags för intag så kommer vi hem till dig och gör en värdering av din bostad. Under intaget går vi igenom eventuella önskemål och kommer överens om hur vi ska marknadsföra ditt objekt för att väcka så stort intresse som möjligt. Vi informerar om besiktning, ansvarsförsäkring, ekonomi, skatter m.m. samt de uppdateringar ni har utfört på huset.

FÖRBEREDELSER

Efter intaget planerar vi ett nytt möte där vi går igenom husets tekniska beskrivning. Vi ger tips inför den öppna visningen och fotograferar igenom huset. Vill man ha extra professionella bilder så kan man använda sig av vår husfotograf Joel. När vi har sammanställt all information och fått ert godkännande så publicerar vi objektet.

MARKNADSFÖRING

Vi ser alltid till att din bostad blir sedd av så många som möjligt. Vi marknadsför oss därför på olika plattformer för att nå ut till alla potentiella målgrupper. När vi gjort allt förarbete färdigt och ni har godkänt det publiceras objektet på vår hemsida, hemnet, Facebook m.m. Vi har även löpande en stor annons i Smålänningen.

VISNING

Vi brukar alltid stämma av med er som säljare innan vi planerar hur vi ska lägga upp våra visningar. Bor ni i huset permanent så kanske det är vissa dagar och tider som passar bättre att hålla visningar på. Det vanligaste är att vi börjar med att ha en öppen visning som våra kunder får anmäla sig till. Vi är noga med att samla ihop uppgifter på de som kommer så att man kan stämma av efteråt vad de
tyckte. Efter den öppna visningen brukar vi hålla bokade visningar där vi visar huset 1-2 familjer. Är det stor efterfrågan på ett hus är det vanligt att vi håller fler öppna visningar.

BUDGIVNING

Budgivningen hålls öppen. För varje nytt bud informeras du som säljare och de aktiva budgivarna via SMS. Vi förvissar oss även att kunden har finansieringen klar och frågar om de vill göra några ytterligare undersökningar av fastigheten innan köp. Det är därför viktigt att du som säljare
informerar om de fel och brister du känner till i fastigheten.

KÖPEKONTRAKT

 När köparen fullgjort sin undersökningsplikt träffas vi tillsammans med köparen för att avsluta affären. Köpekontrakt upprättas enligt de villkor vi kommit överens om. Handpenning erläggs och vi avtalar tid för tillträdesdatum och praktiska ting inför flytt och överlämning. Vi tar ansvar hela vägen och ser till att det blir en trygg affär!